Σχετικά με εμάς

Οι “Κατά Φαντασίαν” είμαστε μη κερδοσκοπική εταιρία που αγαπάει το θέατρο, τα παιχνίδια και βεβαίως τα παιδιά.
Διοργανώνουμε στον χώρο σας, ύστερα από συνεργασία και συνεννόηση μαζί σας, πολιτιστικές εκδηλώσεις εκπαιδευτικού – ψυχαγωγικού χαρακτήρα για παιδιά 2,5 ετών και άνω.
Τα θέματα τα οποία αγγίζουμε είναι είτε επίκαιρα (Χριστούγεννα, απόκριες, γιορτές) είτε θέματα που αφορούν την ύλη των παιδιών και σας προτείνουμε ή μας προτείνετε εσείς.
Τα παιδιά παίζοντας Θεατρικό Παιχνίδι μαθαίνουν γιατί το βιώνουν.
Είμαστε εμψυχωτές θεατρικού παιχνιδιού, δεν κάνουμε παράσταση, παίζουμε μαζί με τα παιδιά.

Το θεατρικό παιχνίδι συνδυάζει την παιδαγωγική πρακτική με την ψυχαγωγία.

Είναι βιωματικό και γι’ αυτό προσφέρει μια άμεση ικανοποίηση σε αυτούς που συμμετέχουν.

Μέσω του Θεατρικού Παιχνιδιού επιτυγχάνεται:
- Η ενεργοποίηση και απελευθέρωση της φαντασίας.
- Η καλλιέργεια της ψυχικής και σωματικής έκφρασης
- Η κοινωνικοποίηση και η ομαδικότητα.
- Η εξοικείωση με την τέχνη.

Ένα ολοκληρωμένο θεατρικό παιχνίδι έχει συγκεκριμένη μορφή και δομή.
Καλύπτει τέσσερα επίπεδα (Ψυχολογικό, Κοινωνικό, Αισθητικό, Παιδευτικό) και αποτελείται από άπειρες τεχνικές (σωματική έκφραση, αυτοσχεδιασμοί, οπτικοακουστικά ερεθίσματα, παντομίμα, δημιουργία περιβάλλοντος κ.α.).

Το φαινόμενο του Θεάτρου δεν είναι δυνατό να περικλείεται μέσα σε ένα “κουτί” που αποκαλείται “Σκηνή”, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για “Θέατρο” που απευθύνεται σε παιδιά και αποβλέπει στην ΔΙΑ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΑΙΔΕΥΣΗ ή αλλιώς “Θεατρική Αγωγή”. Αλίμονο εάν αποβλέπουμε μόνο στην “θεατρική σύμβαση”, σε αυτό που συμβαίνει μόνο επάνω σε μια σκηνή. Το θέατρο δεν είναι μόνο θέαμα… Και μόνο το θέαμα δεν είναι θέατρο…

Το Θ.Π είναι μια πρωτογενής δημιουργία του Δασκάλου μας , Σκηνοθέτη, Παιδαγωγού Θεάτρου, Εμψυχωτή Θεατρικού Παιχνιδιού Λάκη Κουρετζή, πρότυπα στην δημιουργία του είχε κι έχει τα ΠΑΙΔΙΑ. Τα παιδιά που τα διακρίνει η περιέργεια κι οξυμένη παρατήρηση. Τον τρόπο που φιλοσοφούν, που αντιλαμβάνονται, νιώθουν και αισθάνονται.

Επικοινωνήστε μαζί μας και μάθετε περισσότερα για τις υπηρεσίες μας που προσφέρουμε.